ترامپ: ایران به‌شدت خواهان توافق است! / سرمایه‌گذاری عربستان به یک تریلیون دلار می‌رسد آمریکا با سوریه تفاهم‌نامه گازی امضا کرد غریب‌آبادی: شایعات درباره مذاکرات محرمانه ایران و آژانس صحت ندارد بیانیه وزارت امور خارجه درباره قطعنامه شورای امنیت مرتبط با غزه بن سلمان: برای ایران مفید است که با ایالات متحده به توافق برسد غریب‌آبادی: ایران سیاست منطقه‌گرایی را از خزر شروع کرده است پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود

ارائه لایحه عضویت در ناتو به پارلمان فنلاند

دولت فنلاند لایحه عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به پارلمان این کشور ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۵ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۱۶۲۴۲۶

به گزارش راهبرد معاصر پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند طی یک کنفرانس خبری پس از برگزاری نشست اضطراری دولت اعلام کرد دولت فنلاند لایحه‌ای را درباره عضویت این کشور در ناتو به پارلمان فنلاند ارائه کرده است.

به گزارش خبرگزاری تاس، این دیپلمات ارشد فنلاندی گفت: دولت به تازگی لایحه عضویت در ناتو را به پارلمان ارائه داده است. او افزود: ما گام دیگری برای پیوستن به این ائتلاف برداشته ایم.

وزارت امور خارجه فنلاند با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد این سند به پیامد‌های کلیدی ناشی از پیوستن فنلاند به ناتو، به ویژه در حوزه‌های سیاست خارجی، امنیت و دفاع می‌پردازد.

در این بیانیه آمده است: فنلاند به عنوان یکی از اعضای ناتو به پیمان آتلانتیک شمالی متعهد خواهد بود و در همه ابعاد و جنبه‌های ناتو مشارکت خواهد داشت. این سند همچنین به موضوعات همکاری بین دولت و رئیس جمهور، نقش پارلمان در رسیدگی به مسائل ناتو و تصمیم گیری درباره این موضوعات و همچنین وضعیت حقوقی جزایر آلند می‌پردازد.

پارلمان فنلاند ممکن است پیشنهاد دولت را قبل از تصویب عضویت فنلاند در ناتو توسط همه کشور‌های عضو این اتحادیه بررسی کند. پس از آماده شدن این لایحه توسط پارلمان، رئیس جمهور درباره پیوستن فنلاند به ناتو تصمیم گیری خواهد کرد. پیش از این که مجارستان و ترکیه توافقنامه پیوستن فنلاند به ناتو را تصویب کنند، ممکن است این سند برای مقامات آمریکایی ارسال شود.

در روز ۱۸ ماه مه، فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو درخواست دادند. با این حال، آنکارا بر سر پیشنهاد پیوستن آن‌ها به این ائتلاف مانع تراشی کرد و از کشور‌های شمال اروپا خواست سازمان‌های کردی را تروریستی اعلام کنند و افرادی را که به فعالیت تروریستی یا کمک به کودتای ۲۰۱۶ (در ترکیه) متهم شده اند، به ترکیه تحویل دهند. ترکیه همچنین خواستار لغو ممنوعیت تأمین تسلیحات به آنکارا شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در روز ۲۸ ژوئن، پیش از برگزاری اجلاس ناتو به میزبانی مادرید، با ساولی نینیستو رئیس جمهور فنلاند، ماگدالنا آندرسون نخست وزیر سوئد و همچنین ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفتگو کرد. در این گفتگو‌ها یادداشت تفاهمی در خصوص پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو حاصل شد که قرار است توسط همه کشور‌های عضو این بلوک تصویب شود.

در اوایل ماه ژوئیه، وزرای خارجه فنلاند و سوئد و همچنین سفرای ۳۰ کشور عضو ناتو پروتکل‌های پیوستن این دو کشور را امضا کردند. هلسینکی و استکهلم پس از تصویب این اسناد توسط همه کشور‌های عضو ناتو به این سازمان خواهند پیوست. مجارستان قصد دارد در فوریه سال ۲۰۲۳ این توافق را تصویب کند./باشگاه خبرنگان

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار